öntözőrendszer garancia

Teljeskörű vagy két éves öntözőrendszer garancia?

A locsolórendszerekre vonatkozó garanciális időtartam és feltételek minden klienst érdekelnek, azonban egy olyan téma ez, amiről többnyire nem sok szó esik. Pedig érthető, hogy nagy az érdeklődés az öntözőrendszer garancia iránt, hiszen mindenki tudni akarja, hogy ha valamilyen oknál fogva elromlik a berendezés, az nem működik rendesen, akkor mi a teendő, ki tud segíteni?

Ahhoz, hogy mindennel tisztában legyen az ember, jól teszi, ha a kapott árajánlatban alaposan átnézi a garanciára vonatkozó adatokat, és a megállapodás során is szóba hozza ezt. Manapság elterjedt a 2 éves öntözőrendszer garancia, de pontosan mit is jelent ez? A telepítésből fakadó hibákra vagy épp annak az alkatrészeire vonatkozik?

Ugye nem mindegy, hogy mire is érvényes, ugyanis egy komolyabb öntözőrendszer vezérlő több tízezer Forintba is kerülhet. Lecserélni és beprogramozni pedig nem vesz többet igénybe fél óránál. Ott van még a teljes körű öntözőrendszer garancia is.

Ez nem csupán a telepítésre, de a beépített alkatrészekre is egyaránt vonatkozik. Illetve kiterjed arra is, hogy a kertet olyan állapotban kapja majd vissza a megrendelő a munka befejeztével, hogy abban a növények nem pusztult ki a locsoló telepítése közben, a fű nem lesz kitaposva, és burkolatok sem süllyednek meg.

Mi az automata öntöző rendszer legfontosabb célja?

Ugye nem titok, hogy egy korszerű locsoló legfőbb feladata, hogy pótolni tudja a kertben a felmerülő vízhiányt. Gyakran a természetes csapadék egyenetlen eloszlása miatt válik szükségessé az automata öntöző rendszer alkalmazása. A rendszer további célja, hogy a kertben megtalálható növényzetnek a legideálisabb vízellátást biztosítsa, ami alapvető szükséglete minden élő vegetációnak.

Egy profi automata öntöző rendszer másik feladata, hogy a munkáját a lehető legtakarékosabban, leggazdaságosabban végezzel el, a tulajdonosának a felügyelete, közbeavatkozása nélkül. Ennek köszönhetően a kert állandó fenntartási munkái közül a leginkább időt igénylő feladatot tudja makulátlanul elvégezni.