immobilizer kikapcsolása

Hogyan megy végbe az immobilizer kikapcsolása?

Megeshet, hogy valamilyen oknál fogva szükségessé válik a kocsi indításgátlójának a kikötése. Kétféle módon történhet az immobilizer kikapcsolása. Az első lehetőség, hogy a motorvezérlőben található eeprom adatokat átprogramozza egy szakember. Azonban nem minden motorvezérlőnél oldható ez meg.

Vannak olyan modellek, akárcsak az EDC17 vagy épp a MED17, ahol a flash adatok és a cheksum érték módosítása is elengedhetetlen a kikapcsoláshoz. Az immobilizer kikapcsolása az eeprom adatok átprogramozásával nem mehet végbe egy úgynevezett immoprogram nélkül. A programok legfontosabb előnye, hogy képesek módosítani az eeprom tartalmat, hogy a motorvezérlő az immoadatok nélkül is beinduljon.

Így egyszerűb az immobilizer kikapcsolása. Hogyan működik a program? Nos, először is ki kell választani a gyártót. Ha ez megvan, jöhet a második lépés, azaz a motorvezérlő típusának kiválasztása. Amikor ez kész, akkor már látni lehet az eeprom típusát, így az immobilizer kikapcsolása is könnyebb. Még több információval szolgálhat erről a szolgáltatásról az autokulcsmasolas.hu oldal.