Porcelán héj, a tökéletes mosoly titka

Elszíneződtek fogai és a hagyományos fogfehérítésnél tartósabb megoldás mellett szeretne dönteni? Nagy hézagok vannak frontfogai között, melyek mindig is zavarták? A zománchibák, az étkezésből fakadó elszíneződések, vagy az egyenetlen fogszélek mind befolyásolhatják magabiztosságunkat és így életminőségünket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vonzó mosollyal rendelkezők rendszerint fehér, makulátlan fogsornak örvendenek. A természet azonban nem mindenkihez ilyen kegyes, és számos tényező befolyásolhatja azt, hogy fogaink milyen esztétikai állapotban vannak. Megoldás azonban létezik, méghozzá egyszerűen, a megfelelő porcelán héjak felhelyezésével.

A néhány évtizede alkalmazott porcelán korona helyett ma másféle eljárást javasolnak a szakemberek. A tökéletes mosoly érdekében segíthet a porcelán héj, mely sok tekintetben előnyösebb az egykor elterjedt koronánál. Korábban látványos esztétikai változások kizárólag úgy voltak elérhetőek, hogy a saját fogak jelentős részét lecsiszolta a szakember, majd így került felhelyezésre a fogakat teljes felületükön beborító korona. Napjainkban egyértelműen az jellemzi a fogászati beavatkozásokat, hogy az orvosok igyekeznek a saját fogat mindenképpen megmenteni. Felmerül tehát a kérdés, hogy miért áldoznánk be az egészséges fogszövetet, ha minimális foganyag-vesztéssel is elérhető a burkolóanyag felhelyezése. A korszerű porcelán héjak lehetővé teszik, hogy a természetes fogakkal megegyező végeredmény szülessen, méghozzá időtálló minőségben.

A porcelán héj nagy előnye, hogy nincs szükség jelentős csiszolásra, éppen csak minimális mennyiséget veszítünk így el a beavatkozás során saját fogainkból. A héjak felragasztása fájdalommentes, és mivel a porcelán egyfajta áttetsző hatással bír, így teljesen természetes a hatás, amit elérhetünk a beavatkozás során. A fogak elszíneződésén a fogfehérítés is segíthet, de ha tartós megoldást szeretnénk választani, akkor a porcelán héj lehet az ideális választás. Tény az is, hogy ezzel sokkal szebb hatást érhetünk el, mint a rendelőben történő fehérítéssel, ráadásul tartósan marad is a szín és nincs szükség ismételt kezelésekre, otthoni fehérítéssel történő kombinálásra.

A fogak esztétikai problémái ma már gond nélkül orvosolhatóak a korszerű porcelán héjak felhelyezésével, melyek a korábban alkalmazott koronáknál kíméletesebb és látványosabb megoldásnak számít. Ne feledje, az önbizalom gyakran az olyan apróságokon múlik, mint a frontfogaink megjelenésével való elégedettség!