tárhely bérlés

Erre érdemes figyelni tárhely bérlés során

A „sima” tárhely szolgáltatás bérlésén akkor érdemes igazán gondolkodnunk, amikor egy egyszerű weboldalt akarunk üzemeltetni és a lehető leggazdaságosabb megoldást akarjuk választani.

A tárhelybérlés mondható a legolcsóbbnak az összes webes hoszting szolgáltatás közül, de cserébe sokkal kevesebb előnnyel jár, mint a dedikált szerver vagy Virtuális privát Szerver bérlése. Habár laikus számára nem valószínű, hogy érzékelhető különbségek lennének adott esetben a Virtuális Privát Szerver és a tárhely bérlés között, hiszen manapság az SSD technológiával felszerelt szervergépek beépített vagy rendelkezésre álló memóriától függetlenül is jelentősen megnövelik a gépek teljesítményét.

Viszont egy általános weboldal futtatásához egyáltalán nem szükségeltetik akkora teljesítmény, hogy a jelen esetben taglalt, egyszerűnek mondható tárhely szolgáltatás bérlése ne legyen elegendő a feladat ellátásra. Általában még túl is biztosítják a webtárhelyek esetében a rendszererőforrásokat. Napi pár száz látogató kiszolgálására már öt-tíz évvel ezelőtt is elegendőek voltak az akkori lehetőségek.

Ha kicsit körbenézünk a lehetőségeink között, akkor láthatjuk, hogy gyakorlatilag fillérekért hozzá tudunk jutni a tárhelyünkhöz és voltaképpen rengeteg szolgáltatás közül tudunk választani. Az árak éves szinten néhány ezer forint körül mozognak.

Ehhez a szolgáltatáshoz rendszerint jár folyamatos vírus- és kémprogram ellenőrzés, 1-2 domain és további aldomain regisztrációk, néhány GB tárhely, e-mail cm regisztráció, különböző alkalmazástelepítők.

Természetesen Windows-os szerver esetében a Windows licence díja, akár korlátlan SQL adatbázisok létrehozására lehetőség. Tehát voltaképpen ár-érték arányában nagyon jó a felhozatal az itthoni szolgáltatások köreiben is.

Egyébként nincsenek nagy árkülönbségek, viszont mindenképpen érdemes a szolgáltatás minőségét figyelembe venni, ami elsősorban a tárhely kezeléssel kapcsolatos ügyeink lebonyolításának egyszerűégében vagy nehézségében mutatkozik meg.

A régi, megbízható cégek, mint amilyen a Doclernet is, jellemzően minden csínját-bínját ismerik a tárhely szolgáltatásnak, ezért érdemes inkább őket választani. Amennyi hacker ügyködik a világban, érdemes azt az extra biztonságot megfizetni, amit a megbízható szolgáltatók nyújtanak.

Érdemes hűséges maradni egy szolgáltatóhoz, amennyiben meg vagyunk elégedve a az ügyfélkapcsolati részlegükkel. Tapasztalatból tudhatjuk, hogy mennyire megnehezíti az ember dolgát, ha nem tudja elérni az ügyfélszolgálatot és azt is, hogy egy segítőkész informatikus a vonal túl végén mekkora segítséget tud néha jelenteni!