koaxiális kábel

A koaxiális kábel főbb tulajdonságai

A termék történetét illetően azt kell tudni, hogy 1880-ban Oliver Heaviside, angol villamosmérnök szabadalmaztatta. A koaxiális kábel felépítése nagyszerű. Belső vezető érből, dielektrikumból, fémhálóból, valamint külső szigetelésből áll. A belső vezető tömör vagy sodrott lehet. Többnyire rézből kivitelezik, hiszen fontos a jó vezetőképesség. Abban az esetben, ha nagy mechanikai terhelésnek van kitéve a vezeték, akkor javasolt a rézbevonatú acél belső vezetőt alkalmazni, mivel ez a típus előnyösebb mechanikai tulajdonságokkal bír.

A koaxiális kábel szigetelése történhet polietilén, polipropilén, vagy politetrafluoretilén anyaggal. Az árnyékolást általában fonott rézzel oldják meg. Ennek az a pozitívuma, hogy nem gyengül meg még akkor sem, ha meggörbítik a vezetéket. A burkolatot tekintve a PVC a legnépszerűbb. Beszerezhet alap- vagy szélessávú változatot is. A koaxiális kábel jó tulajdonságai közé tartozik, hogy a közelében lévő fémtárgyak nem okoznak teljesítményveszteséget, ebből kifolyólag bárhol alkalmazhatóak.

A fólia kondenzátor megállja a helyét

A terméket külsőleg úgy kell elképzelni, hogy két fém elektród szigetelőszalaggal el van választva egymástól. A fólia kondenzátor töltések felhalmozására, valamint tárolására szolgál. Sokféle variáció létezik. Ilyen eszköz található például a rádiókészülékekben, a mobiltelefonokban, a számítógépekben, az alaplapokban, a töltőkben, a tápegységekben, stb. A most szóban forgó eszköz fémgőzölt és normál filmet tartalmaz. Rengeteg előnyös tulajdonsága létezik, elsősorban a hatalmas lüktetőáram-állóság, az alacsony induktivitás és hosszú élettartam.

A működési hőmérséklet a fólia kondenzátor esetén 125 Celsius fok is lehet. Mivel óriási a termékválaszték, ezért érdemes szakember tanácsát kérni a vásárlásnál. A termékpalettán találhat 50 kV névleges feszültségig bíró típusokat. Sőt, egyedi igényeket is kielégítenek az üzletek, ami azt jelenti, hogy megrendelés esetén magas feszültségre is beszerezhet tökéletes változatot. A fólia kondenzátor legfontosabb jellemzője természetesen a kapacitás, amit C-vel jelölnek.