pilkington szélvédő

A Pilkington szélvédő minőségi választás

Manapság már nincs lehetetlen és megvalósíthatatlan ötlet az üvegiparban. Az autók szélvédőjének kialakításában is egyre több modern technológia köszön vissza. A Pilkington szélvédő fel van készítve minden váratlan történésre. Abban az esetben, ha kár keletkezik, nem kell aggódni, mert könnyedén orvosolni tudják a problémát. A szélvédő olyan edzett és ragasztott biztonsági üvegből készül, ami balesetek során nem törik szilánkosra, hanem az utasok védelmének érdekében sérülésmentesen, pókhálósan esik szét.

Korábban, amikor elkezdték az első darabokat alkalmazni, még nem a Pilkington szélvédő volt a divat, örültek, ha annyit segített a megléte, hogy a széltől óvta a vezetőt. Később rájöttek, hogy ettől sokkal szélesebb körű tulajdonságokkal kell rendelkezniük ezeknek a felületeknek. A kísérletezések során rájöttek, hogy a stabilabb üvegezés miatt kényelmesebb utazási élményben lehet részünk és napjainkban már a Pilkington szélvédők is alkalmazkodtak ezekhez a standard szabályokhoz. A laminált szélvédők már olyan PVC anyaggal vannak ellátva, ami hosszú távú garanciát biztosít.

Az autó üveg egyedi kialakítása miatt biztonságos

Az első szélvédőt még a 18. században alkalmazták először, de akkoriban még csak az időjárási viszonyok ellen védett elsősorban. Az autó üveg előtt csupán egy védőszemüveget viseltek a vezetők, ami nem volt túl biztonságos. A kezdetleges felületek nem álltak ellen a környezet által keletkező mechanikai behatásoknak. Egy kőfelverődés esetén apró darabokra hullott az autó üveg és a gépjárműben ülő emberek is könnyedén megsérülhettek. Tudományos áttörésnek számított, amikor megjelentek a többrétegű és kezelt darabok.

A biztonsági üveget, más néven laminált üveget Benedictus találta fel. A folyamatban rejlő titokra egy kísérlet során jött rá, amikor észrevette, hogy egy törékeny tárgy, amiben cellulóz- nitrát volt, nem úgy esett szét, mint a hagyományos társai. Közben a felfedezése helyét is megtalálta, mivel számos esetben jelentett problémát a balesetek során a szilánkosra tört anyag, így gyorsan, de biztosan megvalósult a triplex, ami az első hivatalos autó üveg forma.