csatlakozók

A csatlakozók kínálata széles

Ezek az alkatrészek elektronikus kapcsolatot biztosítanak. Annak ellenére, hogy a technológia rohamléptekben fejlődik, a gyártók figyelnek arra, hogy a csatlakozók hosszú évekig állandóak legyenek. Az optikai hálózatok kiépítésekor és szerelésekor nélkülözhetetlenek ezek a kiegészítők. A szálhegesztéshez nagyon sok változat használható. A szakemberek gyakran választják az SC típusokat. Ipari és lakossági felhasználásra egyaránt tökéletes alternatívát jelentenek.

Meg kell említeni az LC verziókat, amelyek reteszes kialakításukkal biztosítják a megfelelő fixálást. A csatlakozók között keresgélve találkozhat MTP optikai eszközökkel. Ezek egyszerre több huzal fogadására alkalmasak. Magasabb a teljesítményük, mint az előbb említett társaiké, ezért nem csoda, hogy nagyobb adatközpontokban használják. A DVI digitális video termékek számítógépek, valamint LCD monitorok összekötésére lettek tervezve. Manapság egyre több gyártó alkalmazza plazma televíziókon. A csatlakozók világában nem könnyű eligazodni, hiszen a választék hatalmas.

Mitől függ a HDMI kábel ár?

Ha egy modern televízió van a birtokában és szeretné kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, akkor a vezeték beszerzése elengedhetetlen. A HDMI kábel ár természetesen változó, hiszen több méretben és típusban kapható. Kifejezetten digitális HD-video és többcsatornás hang továbbítására fejlesztették ki 2000-ben. A televízió mellett, tablethez, számítógéphez, Blu-Ray lejátszóhoz, grafikus kártyához, játékkonzolhoz alkalmazzák.

A piacon elsőként az 1.0 verzió jelent meg, aminek a maximális felbontása 1920*1200. A HDMI kábel ár magasabb lesz, ha a jelenleg legújabb 2.1 típust választja. A termék kiemelkedő átviteli teljesítményt biztosít. A színmélysége 48-bit. A mini változatát tipikusan hordozható eszközökhöz, mint például a videokamera, a tablet, az okostelefon és médialejátszó esetén használják. Az átvitt jel minősége a vezeték belső tartalmától, vagyis az anyagától és a vastagságától függ. A HDMI kábel ár annak függvényében térhet el, hogy alumíniumból vagy rézből készült. Válassza az igényeit kielégítő darabot!