műanyag

Tényleg számít a légkamrák száma a műanyag ablakoknál?

A műanyag ablakok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem csak a tökéletes hő-és zajszigetelés szól mellettük, hanem a biztonság és az időtálló minőség is. Ezek a nyílászárók speciális belső kialakítással rendelkeznek, mely gondoskodik a felsoroltak megvalósulásáról.

 

A légkamrák kiemelt szerepet töltenek be a nyílászáró minőségét illetően. Minél több a légkamrák száma, annál jobb hőszigetelési értéket tud produkálni egy műanyag ablak. Ezek a légkamrák függőleges osztásban futnak végig, és az ablakok közötti tér gázfeltöltése sem elhanyagolható szempont. A műanyag széleken vasalat szolgálja a nyitás és a zárás egyszerű kivitelezhetőségét.

 

A minőségi ablakok általában két vagy három réteg üveggel rendelkeznek, ezek egy úgynevezett üvegező falcban találhatóak meg, melyhez az üvegezőléc is társul. A gumitömítés gondoskodik a tökéletes szigetelésről, mely sokak számára szempont az ablakbeépítés vagy az ablakcsere alkalmával. De mégis mit vár el a mai kor vásárlója a nyílászáróktól?

 

Elsődleges cél az optimális hőszigetelés. Sok magyarázatra nem szorul, hiszen mindannyian ismerjük azt a helyzetet, amikor hiába megy a fűtés, egyszerűen nincs meg a kellemes meleg érzés az otthonban. A nem megfelelő nyílászárók környékén hőhidak alakulhatnak ki azok minden hátulütőjével együtt. A penészesedés is elkerülhető azzal, ha a megfelelő hőszigeteléssel bíró nyílászáró mellett tesszük le a voksot. Persze a rendszeres szellőztetés kiemelt jelentőséggel bír, így ugyanis a levegőbe került pára elvezethető. E célból a páramentesítő készülék használata is jó választás lehet.

 

A kitűnő hőszigetelésnek köszönhetően csökkenhetnek a fűtési költségek, mely hosszú távon garantáltan behozza a beruházás árát. A kellemes belső mikroklíma abban is megmutatkozik, hogy a kinti zaj nem szűrődik be a lakásba. S ha már a külvilágról esett szó, akkor természetesen nem mehetünk el a biztonság kérdése mellett. Az „A” minősítést kapott nyílászárók speciális vasalatokkal, üvegekkel és kilincsekkel a betörésvédelemben is fontos szerepet töltenek be. A változatos színekben elérhető ablakok a lakberendezési és belsőépítészeti szempontoknak egyaránt megfelelnek, így minden tekintetben egyéni igényeket szolgálnak ki a korszerű műanyag ablakok.