Mi a különbség a hagyományos webtárhely és a cPanel webtárhely szolgáltatás között?

Amennyiben vállalkozásunk számára saját weboldalt szeretnénk készíteni, az első megválaszolandó kérdések általában a tárhelyhez kapcsolódnak, és csakhamar eljutunk arra a pontra, hogy felmerül: hagyományos- vagy cPanel webtárhelyet válasszunk?

Nyilvánvaló, hogy mindez csak akkor lényeges kérdés, amennyiben mi magunk gondoskodnánk saját weboldalunk felépítéséről, illetve a későbbi karbantartásáról és bővítéséről. Lássuk, hogy miért!

A legalapvetőbb különbség a hagyományos és a cPanel webtárhely között

Bár oldalakat lehetne írni arról, hogy milyen apróbb különbségek vannak az egyes tárhelytípusok között, azonban a legfontosabbat, mondhatnia döntő érvet mégis össze lehet foglalni két-három mondatban.

A lényeg, hogy mind a hagyományos-, mind a cPanel webtárhely lehetőséget ad arra, hogy honlapunk elérhetővé váljon a világ minden pontján, azaz legyen hová feltöltenünk az elkészült weboldalt. A cPanel tárhely ezen felül azonban még a kezelést, valamint a bővítést is kimagasló hatékonysággal, felhasználóbarát formában kínálja.

A hagyományos webtárhelyek esetén ugyanis rengeteg informatikai alapismeret kell ahhoz, hogy egy weboldal kezelhető és bővíthető legyen, azonban a cPanel olyan, mint egy egyszerű és átlátható vezérlőpult, aminek jóvoltából szinte bárki képes feltölteni és kezelni egy honlapot a tárhelyen.

Milyen előnyei vannak még a cPanel webtárhelynek?

Amint az imént kiderült, a cPanel webtárhely legfőbb előnyét a grafikus kezelőfelület, és az abból fakadó egyszerűbb, átláthatóbb, több tekintetben automatizált lehetőségek biztosítják, ami a hagyományos webtárhely esetében szaktudást, nélkülözhetetlen alapismereteket igényel.

A cPanel-en keresztül azonban egy egyszerű vezérlőpult segítségével kezelhetjük a domain neveinket, az e-mail és FTP fiókjainkat, a különféle adatbázisokat, de az ütemezett feladatok mellett még a webes alkalmazások telepítése és frissítése egyaránt könnyedén megvalósítható általa.