Kültéri biztonsági ajtó,

Kültéri biztonsági ajtó, ami nélkülözhetetlen a hőszigeteléshez

Úgy érzi, hiába fűt maximumon, mégis hideg a lakás? Nyaranta jelentősen megdobja a költségeket a klíma használata, de a belső hőmérséklet ezt nem indokolja? Gondolt már arra, hogy a hőszigeteléssel lehetnek problémák? A terület igen szerteágazó, és az ingatlan optimális hőszigeteléséhez több szempontnak is érvényesülnie kell. Ugyanakkor tény az is, hogy megéri odafigyelni a szigetelő rendszerre és a nyílászárók állapotára, hiszen a belső mikroklíma és az energiatakarékosság ezeknek függvényeként alakul.

 

Ajtók és ablakok a megfelelő hőszigetelés szolgálatában

A kültéri biztonsági ajtóval kapcsolatban sokan kizárólag a biztonságra törekszünk, pedig itt is rengeteg meleg távozhat a téli hónapokban. A gyártók ma már arra helyezik a hangsúlyt, hogy a biztonsági zárak és a tökéletes betörésvédelem mellett a hőszigetelés terén is kiválóan teljesítsenek a nyílászárók. Természetesen túl egyszerű lenne a dolog, ha mindössze egyetlen ajtócserével megoldhatnánk az ingatlan hőszigetelését, de fontos tudni, hogy a kritikus területeket sorra véve, korszerűsítve azokat komoly megtakarítások érhetőek el. Napjainkban nem csak a passzív házak kapcsán hallani sokat a környezettudatosságról. A helyi szintektől kezdődően a világkonferenciákig gyakran előkerül a fenntartható fejlődés témája, és ennek érdekében részben az energiatakarékossággal tehetünk sokat. Ha nem szeretnénk feleslegesen fűteni, vagy használni a klímát, akkor bizony célszerű kültéri bejárati ajtó terén is az ideális szigeteléssel bíró fajtát választani.

 

Komfortos otthon, kényelmes hőérzet

Az otthon mindannyiunk számára a kényelem és a pihenés szigete mai rohanó világunkban. De miként is érezhetnénk jól magunkat a négy fal között, ha a hőmérséklet nem felel meg igényeinknek? Télen azt várjuk el a lakástól, hogy minimális energia-és költség ráfordítással felfűthető legyen, nyáron pedig a kinti tikkasztó forróságot rekesztenénk kívül azon. A kellemes belső mikroklíma érdekében a legtöbbet a nyílászárók korszerűsítésével tehetünk. Ma már akár olyan falfestékek mellett is dönthetünk, melyek kifejezetten hőszigetelő jellemzőkkel rendelkeznek, de a kültéren alkalmazott szigetelési megoldások is népszerűek.

Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy hiába a tökéletes hőszigetelés, ha a lakásban keletkezett párát nem vezetjük el. A főzéssel, mosással, tusolással, vagy egyszerűen csak a bent tartózkodással nagyon sok pára halmozódik fel a levegőben. Ez nem csak kellemetlen, de akár komoly penészesedéshez is vezethet. Talán Ön is ismeri a feketés penészfoltok jelentette esztétikai hátrányokat, melyek nem csak a falakat, de a bútorokat és a méregdrága lakástextíliákat is érinthetik. A legjobb, ha naponta többször kereszthuzattal átszellőztetjük a lakást, friss levegőt beengedve. Kaphatóak kifejezetten páramentesítő készülékek is, így az ablak nélküli helyiségekben ezek is megoldást jelenthetnek.

 

Harc a penészesedéssel

A penésszel nem csak az a gond, hogy esztétikailag rontja a helyiség összképét, hanem bizony egészségügyi kockázatot is hordoz magában. A dohos szagon túl a belőle a levegőbe kerülő spórák allergiás megbetegedést válthatnak ki azoknál, akik a rendszeresen a lakásban tartózkodnak. Jó hír viszont, hogy a megfelelő hőszigeteléssel, a pára elvezetésével, valamint a minőségi nyílászárók és kültéri biztonsági ajtó használatával optimális belső mikroklímát teremthetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük