Hűsítő gél izomgörcs ellen

A hirtelen fellépő izomgörcs meglehetősen fájdalmas és ijesztő jelenség. Az emberek első reakciója a pánikszerű érzés, azonban a nyugalom megőrzése többet segíthet. Az aktív, sportos embereknek valószínűleg jó hír, hogy van megoldás az izomgörcs ellen, mégpedig kitűnő gél és spray formájában. Ez a kellemetlen érzés bárkit érinthet, nem kell sem korosnak lenni, sem túlsúlyosnak, ahhoz, hogy ilyen panasz lépjen fel.

A kellemes, mentolt és citrus olajat tartalmazó hűsítő gél és spray mellett van néhány praktikus tanács is az izomgörcs ellen. Például, soha ne kezdje el a sportolást bemelegítés nélkül, mivel az izmok hidegek maradnak! Bemelegítés közben izmok hajszálereibe oxigéndús vér jut, ami felmelegíti azokat, így rugalmasabbá, terhelhetőbbé válnak. A gél nemcsak azoknak hatásos, akik sportolnak, hanem a kemény fizikai munkát végzőknek is. Célszerű a fizikai aktivitás előtt és után is használni az izomgörcs ellen. A rozmaringolaj, a fenyőtűolaj, és a kúszó fajdbogyó olaj keringést serkentő hatóanyagok fokozzák az izmok vérbőségét, ezáltal azok lazábbá válnak. Az igazán hatékony készítmény mellett még olyan praktikák is vannak izomgörcs ellen, mint a meleg fürdő és a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás.

Bizonyára mindenki hallotta már a teniszkönyök kifejezést, sokan már tapasztalták is. A teniszkönyök gyógyítása azonnali beavatkozást igényel, hiszen akik már szenvedtek ebben a sérülésben, tudják, hogy milyen fájdalmas és bosszantó tud lenni, amikor alig tudják használni kezüket a túlerőltetés miatt. Ez a panasz természetesen nem csak a teniszezőket érinti, hanem gyakorlatilag bárkit, aki megerőltetni a karjának izmait. A teniszkönyök gyógyítása szerencsére nem igényel sebészeti beavatkozást. Szükség van a kar pihentetésére, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító krémek alkalmazására és fizikoterápiára. Ha találunk egy kifejezetten erre a panaszra kifejlesztett készítményt, akkor hamar megszabadulhatunk a fájdalmas és zavaró érzéstől. A megfelelő készítménnyel a teniszkönyök gyógyítása négy lépésben történik.

A húsítő gél csökkenti a gyulladást, a jegeléshez hasonlóan gyorsan és tartósan hűti az izmokat. Bőrbe masszírozva hatékonyan csillapítja a fájdalmat a metil-szalicilát összetevőnek köszönhetően. Természetes növényi eredetű összetevői növelik a fizikoterápia hatását az által, hogy a gél vagy spray hatására friss oxigéndús vér áramlik a hajszálerekbe, amely fokozza az anyagcserét. Láthatjuk, hogy a teniszkönyök gyógyítása nem olyan bonyolult a megfelelő módszerek és készítmények alkalmazásával.