Három hatékony mód, hogy fényes fehér mosolyt villants otthon

Mindannyiunknak rendelkezésére áll valami, ami semmibe sem kerül: ez pedig a mosoly. Senki sem lehet túl szegény vagy túl gazdag ahhoz, hogy mosolyogjon. A mosoly fényt gyújt a sötétségben, persze csak akkor, ha teszünk érte, hogy fogaink fehérek maradjanak. Pontosan ezért elengedhetetlen az időszakonként elvégzett fogfehérítés, amiért nem kell feltétlenül meglátogatni a fogorvost, otthon magunknak is elvégezhetjük, ha tudjuk, hogyan kell. Hát ennek járunk most utána, tarts velünk!

1. Szódabikarbóna és eper

Pépesíts össze egy epret fél teáskanál szódabikarbónával. Moss fogat két percig, és öblítsd le alaposan. Ne alkalmazz többet az előírt mennyiségnél, mert fogérzékenységet okozhat. Ez a módszer nem azonnali hatással működik, de idővel látni fogod a különbséget a fogaid fehérségében és fényességében. Hogy működik? A szódabikarbóna egy természetes lehetőség a fogfehérítésre, mert egy enyhe csiszolóhatást fejt ki a fogakon. Lúgos tulajdonságai miatt megakadályozza a baktériumok elszaporodását is. A szamóca almasavat tartalmaz, amely szintén természetes fogfehérítő, így keverve a hatás garantált.

2. Almaecet

Gargarizálj egy csésze víz és egy teáskanál almaecet elegyével egy percig. Hetente egyszer alkalmazd. Öblítés után várj legalább 30 percet fogmosás előtt. Hogy működik? Az almaecet eltávolítja a lepedéket és a foltokat a fogakról, hatástalanítja és elpusztítja a rossz bacikat.

3. Kaolinagyag

Használj kaolinagyagot fogkrémként 3 percig, majd jól öblítsd ki a szád, ha végeztél. Hogy működik? Az agyag puha és kíméletes csiszoló tulajdonsággal rendelkezik, mégis hatékonyan megszabadít az elszíneződésektől. Az érzékeny fogakkal rendelkezők is gond nélkül használhatják, akár naponta is. Egy természetes ásványi anyag, amely erősíti a fogakat.

Azok számára, akiknek nincs ideje, hogy kísérletezzenek az otthoni fogfehérítő receptekkel, illetve azoknak, akik nem hisznek a „csináld magad” megoldásokban, az Alza fogápolási részlege nyújt biztos alapokat.