Gyerek fogszabályozás időben

Sokan élnek abban a  tévhitben, hogy a gyerekek fogazatának épsége még nem olyan fontos, hiszen az kiesik és majd nő helyettük másik. Ámde nem szabad elfelejteni, hogy a rossz tejfogak kihatással lehetnek a már az állkapocsban lévő felnőttkori fogazatra is, így nem szabad elhanyagolnunk ezek karbantartását sem.
Arra pedig sokszorosan oda kell figyelnünk, hogy a már felnőttkori fogazat gyermekkorban sokkal érzékenyebb, mint később, hiszen ilyenkor még a fogzománc nincs teljesen megkeményedve és a fogakat tartó csontok is könnyebben sérülnek, betegednek meg.
Ugyanakkor, pont ez az a tényező, az állkapocscsontok lágysága az, ami segíthet, ha gyerek fogszabályozásra van szükség. A gyerek fogszabályozás tehát, a fentiekből következőleg jóval egyszerűbb és gyorsabb, valamint kevesebb fájdalommal és kellemetlenséggel járó beavatkozás, mint a felnőttkori, így ezt, amennyiben szükséges, mindenképpen érdemes elvégeztetni.
A leggyakrabban előforduló ok, amiért ez kimarad, hogy a szülők nem szeretnék gyermeküket a fogszabályozó viselése miatti lelki problémáknak kitenni.
Erre is van megoldás! A láthatatlan fogszabályozás újbuda neves rendelőjében, a Kondorosi fogászatban is elérhető.
Amennyiben az ön gyermeke számára is segítség lehet a láthatatlan fogszabályozás újbuda területén, keresse fel a Kondorosi fogászatot bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?