Ez már bizonyított! A telihold mágikusan hat rád!

Bár sokan ma is kételkednek a különböző holdfázisok erejében, a statisztikai adatok mellett, egyre több tudományos vizsgálat is kimutatja: Fogékonyak vagyunk a Hold erejére! Az egyes időszakok (Újhold- Első negyed- Telihold- Harmadik negyed) eltérő módon befolyásolják testünket, lelkünket. Az Újhold mellett a Telihold hatása a legerősebb. Mi történik ilyenkor pontosan? Miben nyilvánul meg ez fizikai és szellemi síkon? Ennek járunk utána az EZO TV-vel!

A Telihold jelensége

Teliholdról akkor beszélünk, mikor a Föld a Nap és a Hold között van. Ilyenkor a Nap fénye az egész Holdat megvilágítja, így annak felénk néző teljes féltekéjét láthatjuk.
A Holddal együtt más is telítődik ilyenkor: duzzadtabbak az erek, gyakran az arcunk is megpuffad. Telítődik a türelem-poharunk: könnyebben megyünk bele veszekedésekbe, hamarabb pattan el a húr… Általában frusztráltabbak, nyugtalanabbak, idegesebbek vagyunk. Statisztikák, beszámolók igazolják, hogy ilyenkor gyakoribbak a balesetek, erőszakos cselekedetek.

Vajon van erre tudományos magyarázat? Mi megmutatunk párat!

Testünk víztartalma

Az emberi test közel 70-75%-a víz. Vér- és nyirokereink egész szervezetünket behálózzák, s a bennük keringő folyadék nagy része is H2O. Ahogy a Hold az óceánok hatalmas víztömegére, úgy a mi mértékegységekkel szerényebb vízkészletünkre is hatást gyakorol.

Szervezetünk motorja a szív; irányítója az agy, illetve az idegrendszer. Előbbi 79%, utóbbi 75%-a víz. Ebből egyértelműen következik, hogy működésüket kisebb-nagyobb mértékben befolyásolják a holdjárások. Az idegekre kimutatható hatással van a gravitáció. Ezért belátható, hogy az Újhold és Telihold idején fellépő Nap-Hold-Föld, illetve Nap-Föld-Hold együttállás miatt felerősödő gravitációs energiák valóban izgathatják idegsejtjeinket.

A megnyilvánulás formái:

Ingadozó vérnyomás:

Egyes kutatások Telihold idején mért alacsonyabb vérnyomásról, mások magasabbról számolnak be. Ez függ az életmódtól (sportolóknál alacsonyabbat mérnek), illetve az egészségi állapottól. Nem sportemberek esetén a magas vérnyomás az általánosabb. Annyi bizonyos, hogy a normálistól eltérő értékeket mutat ilyenkor a mérőeszköz. Ez pedig alapot ad a további tüneteknek: idegesség, alvászavarok.

Ha nem jön álom a szemedre…

… valószínű a Telihold űz tréfát veled! Ez lehet a változó vérnyomás, vagy egyszerűen az erőteljesebb gravitációs hatásnak kitett neuronjaink (idegsejtjeink) reakciója.
Az elégtelen alvás napközbeni fáradtságot, teljesítménycsökkenést eredményez. A csökkent teljesítőképességünk frusztráltá tesz minket, és gyakrabban hibázunk. Kapkodunk, hogy behozzuk a lassabb tempónk miatti lemaradást, ezért hajlamosabbak vagyunk meggondolatlan döntéseket hozni. Mivel a Telihold főnökünket és kollégáinkat sem kíméli, vigyázzunk, mert könnyen megbánthatjuk egymást. A vezetőséggel szemben alkalmazott ércelődés pedig a munkahelyünkbe is kerülhet. Sajnos a veszekedések ilyenkor élik fénykorukat.

A nőiesség attribútuma

Egy holdciklus kicsivel több, mint 29,5 nap. A női ciklus átlag 28 naponként ismétlődik. Új- és Telihold idején gyakrabban menstruálnak a nők. Azok a hölgyek, akik igazi harmóniában vannak a természettel, megtapasztalhatják, hogy Telihold a ciklus, az Újhold az ovuláció ideje.

A női nem és a Hold kapcsolatát a születések gyakoriságának megoszlása is tükrözi: Teliholdkor több gyermek jön a világra.

Összességében belátható, hogy a Hold hatással van testünkre, szellemünkre. A különböző fázisok eltérő mértékben és minőségben, de befolyásolják egészségi állapotunkat, közérzetünket, így cselekedeteinket is. Ezek tények, melyeket az ezotéria és a tudomány is, bár eltérő eszközökkel, más-más nyelven, igazol. A lényeg azonban ugyanaz:

Az élet energiaáramlások dinamikája. Akár elismerjük, akár nem; tudatosan éljük meg, vagy csak sodródunk vele… kikerülni nem lehet.