Eljött a tavaszi klíma tisztítás ideje Budapesten is!

Ha a tavaszra gondolok, akkor nem csak az újjászületés és a természet ébredése jut eszembe, hanem azok a feladatok is, amit az időjárás változása magával hoz. Számtalan ilyen dolog van a házban és ház körül, vagy épp az egészségünket illetően – mindenki kedvence a tavaszi fáradtság. Azonban nem szabad megfeledkezni a járművekről sem, még akkor sem, ha az idei tavasz egy kicsit játszik velünk és néha még télnek álcázza magát. Ilyenkor érdemes gumit cseréltetni és átnézetni az autót, hogy a hideg évszak végeztével minden rendben van-e vele. Ezzel együtt szerintem ilyenkor van itt az ideje annak is, hogy a szellőző rendszer megtisztuljon: jöjjön hát a klíma tisztítás Budapest területén és vidéken is!

Azért is fogalmazok így, mert a fővárosban tudok erre vonatkozólag számomra bejáratott megoldást, ahol még a weben is meg lehet nézni, hogy milyen részekből tevődik össze egy ilyen tisztítási folyamat és hozzá pedig ott vannak az árak is, feketén-fehéren. Szimpatikus nekem, amikor egy olyan helyen, mint az autószerelő műhely, ahol aztán egyértelmű, hogy teljesen fogalmam sincs arról, hogy mi vesz körül – leírnak mindent előre a weboldalon és felkészülten érkezhet meg az ember egy-egy ellenőrzésre, vagy szervizre.

Szóval az én tuti tippem a klíma tisztítás Budapest ügyben a Méta Autószerviz, akik a fővárosban, a 19. kerületben működnek és tevékenykednek hatalmas gépparkkal és jól felszerelt műhellyel. Márkafüggetlenül értenek az autókhoz, tehát ide mindenféle járgánnyal lehet érkezni és cserébe mindenféle műveletet el is tudnak intézni az autóval annak érdekében, hogy biztonságos üzemeljen a látogatást követően.

A tavaszi átállás során szerintem indokolt a klíma tisztítása is, hiszen az igazi klímázós meleg általában teljesen váratlanul, egyik napról a másikra szokott megérkezni. Akkor pedig a legtöbbször már nem szívesen viszik az emberek szervizbe az autójukat, mert más szervizelendő autókkal vannak tele a műhelyek – a klímatisztítás kapcsán. Úgyhogy hallgassatok rám és foglaljatok még most időpontot. A klíma tisztítás Budapest területén a 19. kerületben a metaautoszerviz.hu oldalon található elérhetőségen foglalható. Nekem már van is időpontom a jövő hétre.

Az ár is fenn van a neten, ahogy az is, hogy mi történik ilyenkor pontosan. Fontos tudni, hogy a csepptálca tisztításán túl alapvetően ózonos tisztítás történik, ami abból a szempontból szuper, hogy valóban elpusztít minden mikroorganizmust, ami büdöst csinálhat a kocsiban, vagy akár meg is betegíthet minket. Azonban ami ezeket a rossz bacikat megöli, az a jókat is meg tudja, ezért fontos a járgány előkészítése: ha van benn bármi, ami ehető, vagy élő, akkor azt ki kell venni a tisztítás idejére, majd csak a bőséges átszellőztetés után kerülhet vissza minden ilyen apró-cseprő dolog, akár egy rágó is.

Mivel a klíma tisztítás Budapesten is elérhető, nem viszem vidékre az autómat, dacára annak, hogy eredetileg ott szervizeltettem. De aztán egy kedves barátom mesélt nekem a Métáról, ami egyébként kevéssé sem meglepő módon a 19. kerületi Méta utcában található és azóta csak ide hordom az autót. Az itteni szakemberek nagyon értik a dolgukat, nem csak a klíma tisztítása kapcsán, de jártam már itt más egyéb problémákkal is és sosem távoztam csalódottan. A honlapot tudom ajánlani mindenkinek, a metaautoszerviz.hu oldalt, mert nem elég, hogy az árak megtalálhatók rajta, de a mindennapi autóhasználók számára egy csomó minden más is itt van, ami hasznos lehet – bejegyzések formájában. Szerintem ez példaként szolgálhat az autós műhelyek világában.