bullet journal

Cetlik helyett bullet journal

Van valami az írásban, ami segít tisztábban megjegyezni dolgokat, legyen szó valamiről, amit meg kell tennünk, valakinek a születésnapjáról, vagy csak annak a könyvnek a nevéről, amit meg akarunk venni. Lehet, hogy életünk során több tucatnyi jegyzetfüzetünk van és mindig nagy hévvel kezdtük el írni, de néhány hét múlva azon kaptuk magunkat, hogy inkább cetlikre írt teendőlistákat használtunk.

A megoldást, amit keresünk, a bullet journal jelenti. Ez a napló mindenkinek szól és mindenki a saját igényeinek megfelelően használhatja. A bullet journal egyszerűen azért nagyszerű, mert vizuálisan is hatásos. Biztosítja, hogy a teendőink listájának fontos részei kiemelkedjenek és szükség esetén megragadják a figyelmünket. Egy pillantással könnyen láthatjuk, hogy mit kell aznap megtennünk és havi oldalakat is létrehozhatunk, így a hosszú távú célokat és tevékenységeket is láthatjuk. A bullet journal különösen jó azoknak, akik vizuálisan tanulnak. Minden állandóan szem előtt van, amit egy digitális tervezési módszerrel nem érhetünk el.

Mi mindenre használhatóak a különleges naplók?

Szeret tervezni, aprólékosan leírni a tennivalókat, esetleg kreatív jegyzetfüzetet vezetni? A különleges naplók a szövetségesei lesznek ebben. Pöttyös, sima, kockás, színes vagy minimalista? Nincs két egyforma belőlük, mert mindegyik más, egyedi és egyszerűen csak a sajátunk. A különleges naplók tervezők, naptárak és vázlatfüzetek egyben. A végső formájuk nagyrészt tőlünk függ. Az interneten számos ötletet találhatunk ennek az egyedi jegyzetfüzetnek a vezetésére.

A kreatív embereknek felbecsülhetetlen segítséget nyújtanak az önkifejezéshez, a gondolataik rendszerezéséhez és a napi ütemterv elkészítéséhez. Ehhez az első lépés a megfelelő opció megtalálása, amiben a tennivalók listáját készíthetjük el, ötleteket jegyzetelhetünk és mindenféle jegyzeteket írhatunk. A webshopunkban minimalista és elegáns különleges naplók széles választékát találja, amelyek tökéletesek a konkrét feladatok, gondolatok és motivációk kreatív módon történő felsorolása. Ezek nemcsak multifunkcionális munkaeszközök, hanem személyre szabott naplók is egyben.