2.1 hdmi kábel

A 2.1 HDMI kábel már egy új kategória képviselője

Ha jelátvitelre van szükség, a legmodernebb megoldás a kábelezésben a HDMI. High Definition Multimedia Interface a teljes neve ennek a vezetőnek. A 2.1 HDMI kábel pedig a legújabb generáció legújabb tagja. Manapság, a modern és egyre modernebb tévék átvették az összes lejátszó kütyü szerepét az otthonunkban, afféle komplex médiacenterekké válva. A divatos smart jelzővel ellátott legújabb tévék már szédítő paraméterekkel rendelkeznek. A 2.1 HDMI kábel pedig már képes iszonyat sávszélességen működni, hogy az élmény minél teljesebb legyen.

Az elsőgenerációs szabvány az 1.4-nél állt meg és még mindig van létjogosultsága. A 2.1 HDMI kábel bevezetésével viszont tulajdonképpen egy új kábel kategória is létrejött, a 48 Gbps. Ez a kábel kategória képes a 4K, 5K, 8K és 10K/120 Hz támogatására is. Nem árt figyelembe venni, hogy 5 méteres távolságig tudja produkálni ezt a minőséget, azon túl már csak 18 Gbps sávszélességet kapunk. A KáCsa webáruházban minőségi Audioquest kábeleket kínálunk.

Az XLR kábel jó döntés

Hangosítás, hangfelvétel, hangpróba, netán high end audioberendezés? Egy a közös bennük, a megfelelő kábelezés, a technika bekötése az alapfeltétele a minőségnek. Sokan az XLR kábel mellett teszik le a voksukat. Megpróbáljuk megvilágítani, miért. A vezetékek dolga, hogy a forrástól jeleket továbbítsanak. A kábel felépítése két vezetőszál, amit körül vesz egy földelő és árnyékoló harisnya. A vezető szálak a jobb és a bal csatorna pozitív oldala, míg a negatív oldal a közös árnyékoló. Ebben az esetben a közös negatív szálnak köszönhetően, a földhurok is közös lesz, ami jelentősen ronthatja a jel minőségét.

Az XLR kábel ezzel szemben szimmetrikus vonalú. A szimmetrikus kábeltechnológia kiküszöböli az imént említett hibákat. Lényege, hogy a jel külön jobb és külön bal csatornán halad, amit körülvesz az árnyékoló harisnya. Legtöbbször mikrofonok, gitárok jeleinek vezetésére használják az XLR kábelt, de otthoni audiorendszerek is felerősíthetőek vele. Főként, ha hosszabb kábelekről beszélgetünk, mert ott egyértelműen az XLR a nyerő. A KáCsánál egyedi méretben is rendelhető.