öntözőrendszer javítás

Öntözőrendszer javítás: automatika és esőérzékelő

Ha a locsolórendszert egy tapasztalat szakember tervezte meg és szerelte össze, akkor nagyon kevés az esélye annak, hogy rendszeres karbantartás mellett meghibásodik. Természetesen teljes mértékben nem lehet kizárni ennek az előfordulását, így az öntözőrendszer javítás a legprofibb berendezés és a legkiválóbb szakértő mellett is esedékes lehet egy idő után.

Mivel lehet a gond? Van, hogy az automatika nem működik megfelelő módon. Az öntözőrendszer vezérlőegységei egyszerű LCD panelek, amelyek jellemzően megbízható működésűek. Csak ritka esetben megy tönkre bennük valami. A legtöbbször a baj onnan ered, hogy eleve nem volt megfelelő módon elhelyezve az.

Gyakran azért válik szükségessé az öntözőrendszer javítás, mert véletlenül a beltéri kivitelű kintre kerül. Erre vigyázni kell, ami nem meglepő, hiszen például a beltéri változatok nem tűrik a nedvességet és a párát, száraz helyet igényelnek, ami fagymentes helyen van.

És az igazság az, hogy gyakran az öntözőrendszer javítás nem jelent mást, mint az eszköz cseréjét. Megbízhatóan működnek továbbá az esőérzékelők is, így nagyon ritkán hibásodnak meg. Ugyanakkor megesik, hogy a darazsak beléjük költöznek vagy néha más kis állatka is. Szerencsére ekkor az eltávolításukkal búcsút lehet inteni a gondnak.

Milyenek az öntözőrendszer árak mostanság?

Sokan teszik fel a kérdést a kertészeknek alig pár perces beszélgetést követően, hogy mennyibe is kerülne egy locsolórendszer telepítése. Nyilván az öntözőrendszer árak megadása kapásból nem történhet precíz módon. Ennek pedig egyszerű az oka. Például az automata öntöző berendezés alkatrész összeállításához számos olyan adatra van szükség, amely kertenként különböző.

Mivel nincs két egyforma kert, ezért nincs két ugyanolyan árajánlat sem, tehát az öntözőrendszer árak nagyon változóak és sok mindentől függnek. Meg ugye a komolyabb, profibb rendszerek annyira modernek és komplexek, hogy teljes mértékben az adott kert sajátosságaira szabhatók. Tehát senki sem várhatja, hogy az első konzultáció során kiderülnek a pontos öntözőrendszer árak.