rum

Nemcsak a kalózok kedvence a rum

Sokan ezt az italt a kalózokhoz kötik, akik egyenesen az üvegből itták. Napjainkban viszont inkább kóla és jég hozzáadásával, egy gyönyörű pohárból szokás fogyasztani. Ez utóbbi eshetőség valóban finom, de teljesen más ízt kapunk anélkül, hogy megtapasztalnánk azt az aromát, ami miatt a rum annyira népszerűvé vált. Számos koktélt készítenek a hozzáadásával, ahol fő összetevőként vagy ízfokozóként működik. Amennyiben ebéd vagy vacsora után szeretnénk elfogyasztani egy pohárkával, akkor a szakértők azt javasolják, hogy inkább a tiszta formáját válasszuk. A rum általában tulipán alakú pohárban kerül felszolgálásra. Az első kis kortyot a szájban kell tartani, hogy az ízlelőbimbók alkalmazkodjanak az aromához, majd nagyobb kortyokat fogyasztva élvezhetjük az italt, hogy felfedezzük a friss gyümölcs, az illatos fűszerek vagy az étcsokoládé ízét. Az utóíz pedig a legszkeptikusabb ínyenceket sem hagyja majd közömbösen. Ha valaki még ezek után sem kockáztatja meg a tiszta rum elfogyasztását, akkor megpróbálhatja meggy- vagy citromlével hígítani.