Mindent a napelem elszámolásról

A húgom mindig el tudja foglalni magát, kivéve, amikor tőlem várja, hogy szórakoztassam. Sokan furcsán néznek erre a nagy korkülönbségre, de én imádom, hogy ennyivel kisebb a tesóm nálam. Láthatom felnőni, sokat játszunk, segítek a szüleimnek, és legalább én magam is készülök az anyaságra – persze még nem most tervezem. Szóval imád kirakózni és babázni, és anyuék is vele vannak, amennyit csak tudnak, de megvannak a tipikus „tesós alkalmak”, amikor csak egymással vagyunk, bohóckodunk és játszunk.

A legutóbb, amikor a szüleimnél jártam, érdekes témák kerültek terítékre. Míg én tesós elfoglaltságban voltam, addig anyukámnál és mostohaapukámnál a napelem elszámolás volt a téma. Mint kiderült, már a napelem projekt finishében vannak a napelemrendszer.info oldalnak köszönhetően. Először csak információkat gyűjteni mentek az oldalra, aztán felfedezték, hogy itt nem kizárólag a napelem elszámolásról és a kW-okról olvashatnak, hanem akár el is indíthatják az ügyintézés folyamatát. Az oldal segítségével ugyanis minden érdeklődő eljuthat a területileg illetékes kivitelezőhöz, aki először is ingyenes helyszíni felmérést biztosít.

De mire való pontosan ez a felmérés? Kérdeztem anyuékat, amikor mesélni kezdték, hogy is történt a dolog. Mint kiderült, itt dől el, hogy az ingatlan adottságai megfelelőek-e a napelemes rendszer telepítéséhez – itt bizony sok dologra kell figyelni egyszerre, de ha mindent rendben találnak a szakik, akkor kezdődhet is a szerződéskötés és az ügyintézés után kezdődhet a kivitelezés.

A napelem elszámolás részleteivel kapcsolatban is eligazít tehát a napelemrendszer.info, de a legjobb benne az, hogy akár egy erre a célra kialakított űrlap segítségével is felvehetjük a kapcsolatot a szakértőkkel, és tehetünk egy lépést a vágyott napelemes rendszer felé.

Vélemény, hozzászólás?