Miért különleges és egyedi egy csillagtérkép

Akkor mondják valakire, hogy „szerencsés csillagzat alatt született”, amikor nagy szerencse éri mondjuk, nyer a lottón, vagy egy vizsgán a számára legjobban ismert tételt húzza.  De vajon milyen volt születésünkkor az égbolt csillagtérképe. Ez mindenki számára egyedi, mert nemcsak az adott időponttól függ, hanem az földrajzi ponttól is.
Az embereket mindig vonzotta az éjszakai égbolt, a sok ezernyi csillagot kémlelve a különböző csillagalakzatoknak nevet adtak: mint pl. a Göncölszekér, a Nagymedve.  A technika és a tudomány fejlődésének köszönhetően már több mint 118 000 égitest mozgását ismerjük. Nemcsak a pillanatnyi helyzetüket tudjuk meghatározni, de meghatározhatjuk a múltbeli és akár a jövőbeli helyzetüket is. Tehát a csillagos égbolt képe egy megadott helyszínen és idő pillanatban mindig egyedi.

Életünk fontos, emlékezetes eseményeit a legpontosabban az éppen akkor érvényes csillagtérképpel örökíthetjük meg.  Mivel egy csillagtérkép mindig egyedi, igazi ajándékként is szolgálhat. Hiszen a megajándékozottnak egy jelentős életeseményét tehetjük egy csillagtérképpel emlékezetesé. Lehet az az esküvője, a gyermeke születése, sikeres diploma védése, érettségije. Egy nagy családi ünnepet is érdemes egy csillagtérképen megörökíteni, amikor mindenki összegyűlik, a család apraja-nagyja egy jeles alkalom apropóján. Meg kell adnod ünnepetek pontos időpontját és helyszínét. Megtervezheted a megjelenését, méretét, színét, de kérhetsz rá szöveget is, ami majd emlékeztet mindenkit erre a különleges napra. Természetesen erre az egyedi tervezésű csillagtérképre az a csillagállás kerül az éppen akkor és ott látható volt az égbolton. Kérheted digitálisan, de kérheted kerettel is és így még a lakás díszévé is válhat.