Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás utáni teendők: mit mond a sebész?

A mellnagyobbítással kapcsolatban a legtöbb ember az implantátumokról és a beültetésről tud általában a legtöbbet. De a műtétet követően még nagyon sok olyan teendő van, amivel a teljes gyógyulást tudjuk segíteni. Mit mond erről a sebész? Mutatjuk!

 

A mellnagyobbítás

A szépészeti beavatkozások statisztikáját egyértelműen a mellnagyobbító műtétek vezetik. A páciensek a kívánt mellméret és forma után új, önbizalommal teli életet kapnak. A visszajelzések alapján újra magabiztosakká válnak, sikereket érnek el a magánéletben, vonzók és pozitív kisugárzásúak lesznek. A plasztikai sebésszel kiválasztott megfelelő méretű és formájú implantátum úgy eredményez dúsabb kebleket, hogy teljesen természetes hatású marad. Ezért is fontosak a folyamatos orvosi konzultációk, majd a műtétet követő kontrollvizsgálatok.

 

A mellnagyobbítás utáni teendők

Mivel az implantátum beültetése gyakorlatilag 1 nap alatt, egy altatásos műtét alatt megtörténik, a páciensnek inkább a műtét utáni időszakra kell koncentrálnia, hogy a gyógyulás teljes legyen. Íz orvosi team tanácsait nagyon szigorúan be kell tartania a beavatkozást követően, hiszen az implantátum a végleges formáját és helyét a regenerációs időszakban nyeri el.

A sebész tanácsai

A műtét után közvetlenül a hegek területe duzzadt, ödémás lehet. Ettől nem szabad megijedni, hiszen ez a gyógyulás természetes folyamatával jár együtt. A lappadás, a pirosság visszahúzódása olykor hónapokba is telhet, de általában problémamentesen gyógyulnak az operált területek. A gyógyulást az is elősegíti, hogy a beavatkozás helyét felszívódó varrattal zárják le, így azok maradéktalanul eltűnnek.

A műtétet követően a páciens egy speciális kompressziós melltartót kap, amelyet két hónapig folyamatosan kell hordani. Ez azért szükséges, mert segíti az implantátum végleges formáját kialakítani. Természetesen a regenerációs folyamatot rendszeres kontrollvizsgálatok kísérik, a plasztikai sebész a gyógyulási állapotnak megfelelően újabb és újabb tanácsokkal tudja ellátni a pácienst. Ilyenkor szokta gelhívni a páciens figyelmét arra is, hogy a mellimplantátum stabilitása érdekében három hónapig a hátán fekve aludjon. A háton fekvés erősíti azt a kötőszövetes tokot, ami kialakul az implantátum körül a behelyezést követően. Ahhoz, hogy a siker teljes legyen az is nagyon fontos, hogy a sebet tisztán tartsa a páciens és két hónapig ne áztassa. Ebben az időszakban a strandolást, fürdőzést kerülni kell, a zuhanyzás viszont megengedett.

 

Munka, sport, hétköznapok

 

A műtétet követően 2 hónapig mindenképpen lassítani kell a páciensnek a hétköznapi ritmusán. 2 hónapig nem javasolt a sport, és hat hónapig sem természetes, sem mesterséges fény nem érhetik a hegeket közvetlenül, így a napozást és a szoláriumozást kerülnie kell a gyógyulóknak. Mellnagyobbítás után Dr. Falus György arra is felhívja a figyelmet, hogy „2 hónapig tartózkodni kell mindenféle fizikai terheléstől.” A munkába való visszatérést a regenerációs idő és a munka jellege is meghatározza. Aki szellemi tevékenységet végez, az már sokszor egy hét után visszatér a munkába, a fizikai foglalkoztatottak csak később, körülbelül két hónap után térhetnek vissza.

A tökéletes eredmény érdekében megéri betartani az orvos tanácsait, mert végül egy teljesen új külsővel magabiztosan kezdi a mindennapjait az ember.