Még mindig ki lehet használni a 2019-es nyárigumi akciókat

Nyárigumi beszerzés előtt áll? Fontosnak tartja a minőséget, de a korrekt árakról sem mondana le? Gondolt már arra, hogy online rendelés során válassza ki az autójának és egyéni preferenciáinak egyaránt megfelelő abroncsokat? A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind többen döntenek a netes rendelés mellett, ez pedig autógumik kapcsán sincsen másként. Akár akciós ajánlatokat is kihasználhatunk, érdemes a nyár második felében is körülnézni az ajánlatok között. Ha még nem váltott nyárigumira, akkor itt még megteheti: https://www.gumidirekt.hu/nyarigumi-akcio.html

 

A szakemberek nem véletlen hangsúlyozzák az évszakváltáskor szükséges gumicsere szükségességét. Ugyan a négyévszakos gumik töretlen népszerűségnek örvendenek, de ezek elsősorban azok számára ajánlottak, akik télen sem vezetnek szélsőséges körülmények között és bármikor a garázsban tudják hagyni az autót, ha a körülmények nem ideálisak. De mi a helyzet a nyári gumival? Vannak, akik a téli abronccsal gurulnak az utakra nyáron is, és úgy hiszik, ez a leginkább takarékos megoldás.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a téli gumi a forró aszfalton fokozottan kopik, ráadásul nagyobb fogyasztás is tapasztalható ilyen módon. Célszerű már tavasszal a nyári gumira váltani, mely akár év közben is megtörténhet. Nem ritka, hogy a túlzott kopás miatt döntenek az autósok az új szett beszerzése mellett. Ilyenkor az olyan autógumi tesztek is nagy segítséget nyújthatnak a márkák közötti választáshoz, mint az ADAC tesztje. Ennek áttekintésével rangsorolhatjuk a nyári gumikat nedves és száraz utakon történő teljesítmény, fogyasztás, vagy például menetzaj tekintetében.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek az ismérvek elegendőnek szoktak bizonyulni ahhoz, hogy sikerüljön a márkák között választani. Nyári gumik esetén a kritikus 1,6 mm-t biztosan nem érdemes megvárni, ugyanis kopott gumikkal a féktávolság nedves körülmények között akár négyszeresére is megnőhet. Miért kockáztatná a balesetveszélyes szituációkat, ha akciós ajánlat keretei között is hozzájuthat a minden szempontból megfelelő szetthez? Még nincs késő nyári gumira váltani, vagy a kopott szettet lecserélni! Használja ki az online rendelés kényelmét, és tegyen a közlekedés biztonságának érdekében!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?