Manchesterben

London drága…de mi a helyzet Manchesterben?

Manapság London felkapott helynek számít a pihenni vágyóknak és a munkát keresőknek egyaránt. London az egyik legdrágább város, ezzel nem árt tisztában lenni. Aki ide érkezik, készüljön fel a lehető legnagyobb drágaságra, ami természetesen a szálláshelyek tekintetében is igaz. London mellett érdemes elgondolkodni a Manchesteri szálláslehetőségeken és álláslehetőségeken is, hiszen egyáltalán nem mindegy hogy mennyi pénzt költünk el szállásra és étkezésre. A munkavállalóknak sem mindegy, hogy a munkabérük háromnegyedét fogják-e elkölteni szállásra és étkezésre, vagy inkább Manchestert választják, ahol akár a fizetésük felét is félre tudják tenni megtakarítási célzattal.

Manchester kifejezetten olcsó, ami a lakhatást illeti (szállást például már kevesebb mint 15000 Ft/éj áron is lehet kapni). A hosszú távú szállásbérlés pedig még olcsóbb. Hangulatos lakások, világos és tágas hálószobák várják a pihenni vágyókat. A teljesen felszerelt konyhák lehetővé teszik, hogy a teljes pihenés alatt mi magunk készítsük el az általunk kedvelt ételeket és nem szükséges a drága éttermek szolgáltatásait igénybe venni. A lakások többsége légkondicionálóval felszerelt, így ha nyáron érkezünk is kellemes hűvös lakás fogad majd bennünket. Vezeték nélküli internet, modern bútorok jellemzik a legtöbb lakást. A lakások tulajdonosai sok esetben a háziállatokat is engedélyezik, hiszen az angolok híres állatszeretők.

Manchester látnivalói közül a Didsbury Park, a Parsonage Gardens, a St. John’s Gardens mindenképpen megér egy kirándulást. Látogassunk el a Tudományos Múzeumba, a Manchaster Art Gallery-be, a Központi Könyvtárba. A Tudományos Múzeumot jó és rossz idő esetén is érdemes megtekinteni, hiszen itt még a felnőttek is újra gyermeknek érezhetik magukat. Azoknak, akik kedvelik a templomokat, ajánljuk a Katedrálist, a St. Mary’s templomot, a St. Ann’s templomot és a különleges Buddhista templomot. Manchaster tele van különleges látnivalóval, így elutazás előtt egy útikönyv beszerzése mindenképpen ajánlott. A városban egymást érik a különleges látnivalók, amelyek közül egyet sem érdemes kihagyni ottlétünk ideje alatt.