kazáncsere engedély nélkül

Kazáncsere engedély nélkül nem lehetséges

A gázkészülékek és az ezzel kapcsolatos elemek telepítése, javítása minden esetben képzett szakember feladata. Emellett fontos tudni, hogy a kazáncsere engedély nélkül nem kivitelezhető és semmiképp sem végezhető el házilag. A feladat a jogszabályok betartása érdekében megfelelő mérnöki tudással és szerszámokkal rendelkező szerelő hatásköre. A kazáncsere engedély nélkül veszélyes, mivel a feladat igen komplex.

Szükség van a gázterv elkészítésére és a Gázszolgáltató jóváhagyására, a villanyszerelési érintésvédelmi szakvélemény jegyzőkönyvére, a MEO műszaki átadásra a gázszolgáltató felé, a kéményseprői szakvélemény ügyintézésére, a végleges átadási véleményre, azaz TÜV-re és a kazán hivatalos garanciális beüzemelésére. Ezeket az ügyintézési feladatokat a fővárosi illetőségű, de vidéken is tevékenykedő Zónagáz vállalat felkérés esetén elvégzi, természetesen magával a cserével együtt. Az említett tények fényében, teljes mértékben egyértelmű, hogy kazáncsere engedély nélkül kivitelezhetetlen.

A radiátor átmosás elvégzése javítja a rendszer működését

A fűtési szezon megkezdése előtt ajánlatos a rendszert alaposan kitisztítani, az optimális működés és hőleadás érdekében. Ennek a folyamatnak az egyik fázisa a radiátor átmosás, ami házi praktikákkal sajnos nem oldható meg. A fővárosi székhelyű, de vidékre is kiszálló Zónagáz vállalat foglalkozik többek között az ilyen jellegű munkálatokkal is. A fűtésrendszereknél alapprobléma a szennyeződött, kezeletlen fűtővíz, ami lerakódásokat hoz létre, úgy a csövekben és a kazánban, mint a hőleadókban.

Az alapos radiátor átmosás gépi, vegyszeres úton történik, mégpedig kétféle módon. Az egyik a Rothenberger Ropuls EDM mosókompresszoros kezelés, ami egyszerű és gyors, de csak kisebb rendszereknél hatékony. A Fernox technológia már alkalmazható minden típusú fűtésrendszer esetében, beleértve a korszerű hőszivattyús megoldásokat és a komplikált, több zónás vezérléssel ellátott hálózatokat is. Alkalmas a fűtőtestek mellett, a padló-, a mennyezeti, a falfűtés teljes kitisztítására is. A radiátor átmosás az egyik leginkább egyszerűnek számító művelet és nem is kerül sokba.