Itt a kánikula! Ezzel a 3 módszerrel könnyebb túlélni otthon a meleget

Megérkezett a nyár és vele együtt a rekkenő hőség. Ezt az időszakot különösen nehéz elviselni, főleg a dolgos hétköznapokon, amikor nem lehet a családot összecsomagolva lecserélni a városi forgatagot valamelyik strand vagy tópart üdítő közelségére.

Azonban az otthoni környezet is sokkal könnyebben elviselhető, ha néhány kisebb-nagyobb intézkedéssel és pár, webshopból is beszerezhető berendezéssel kánikula-kompatibilis helyet varázsolunk belőle!

Ó, az a nyári szellő!

A fülledt nyári napokon kevés kellemesebb pillanat van, mint mikor feltámad egy kis nyári szellő. Az időjárást ugyan nem tudjuk befolyásolni, azonban könnyedén imitálhatjuk a szellő simogatását valamilyen légmozgató készülékkel. Egy ventillátor nem jelent nagy kiadást, azonban a legkisebb légmozgás is jelentősen emeli a komfortérzetet ilyenkor. A légkondicionáló beszereltetése valamivel komolyabb beruházás ugyan, viszont teljes mértékben megéri, hiszen nyáron hűti, télen fűti a helységet, így biztosak lehetünk benne, hogy mindig olyan lesz a klíma a szobában, amilyenre éppen vágyunk.

Víz, víz, víz!

Az emberek többsége, ha teheti, az elviselhetetlennek tűnő forróságot valamilyen természetes vagy mesterséges víz közelében vészeli át. Erre azonban egy átlagos hétköznapon csak keveseknek adódik lehetősége. Szerencsére medence nem csak a strandokon van, bárki vásárolhat magának sajátot otthonra. Az, hogy a millió féle kerti medence közül (pl. merevfalú medence, intex medence, felfújható medence stb.) melyik a legjobb választás, azt már mindenki döntse el maga. Akinek a műanyag medence nem opció – mert például lakásban lakik -, annak sem szabad megfeledkeznie a külső- és belső hidratálás fontosságáról: testpermettel, alkohol- és cukormentes frissítőkkel könnyebb átvészelni a meleget.

Árnyékolás mindenek felett

Nem újdonság, hogy a meleg ott a legelviselhetetlenebb, ahová a Nap perzselő sugarai közvetlenül eljutnak. Éppen ezért rendkívül fontos környezetünkben a minél több és minél nagyobb árnyékos terület kialakítása. A kertben terebélyes lombkoronájú fákkal, napvitorlákkal és árnyékoló építményekkel (pl. pergola, szaletli, előtető) védekezhetünk a leghatékonyabban, míg a lakást a legjobban azzal tarthatjuk hűvösen, ha a legnaposabb órákban lehúzzuk a redőnyt vagy behúzzuk a sötétítő függönyt.