Így spórolhat egy szobabiciklivel

Spórolni egy viszonylag drágább sporteszköz vásárlásával? Őrülten hangozhat, mégis egy szobabicikli beszerzésével valójában annak árának a többszörösét spórolhatja vissza.

Összeszedtük, hogyan hozhatja vissza az árát a szobakerékpár:

A fogyás egyik fontos eszköze a megfelelő, kiegyensúlyozott étrend követése mellett a rendszeres testmozgás. Ez a nyári hónapokban még könnyedén kivitelezhető jelentősebb plusz költségek nélkül, a szabadban is. A hűvösebb hónapokban azonban már kénytelen lesz, illetve lenne edzőterembe járni, ha nem lenne otthon egy szuper szobakerékpárja. Az edzőtermek havi bérleti díja 10 000 Ft körüli. Ha csak 5 hónappal számolunk, az már úgy is 50 000 Ft-ra rúg.

Míg az edzőtermi bérlet névre szól, addig az otthonra vásárolt szobabiciklit a család valamennyi tagja használhatja. Így valójában az edzőtermi bérlet árának a többszörösét spórolja meg az otthoni eszközzel. Onnantól kezdve, hogy a szobakerékpárt nem csak ön, hanem egy családtagja is használja, gyakorlatilag már egyetlen tél alatt visszahozhatja a vásárlás összegét.

Ha már edzőterembe jár, valahogyan el is kell jutnia oda. Ha autóval közlekedik, a benzin költségét is hozzászámolhatjuk az edzőtermi edzés költségeihez. Ha az egyébként is megvásárolt tömegközlekedésre szóló bérlettel közlekedik, ez természetesen nem jár plusz költséggel. (Hacsak nem vesszük figyelembe, hogy bizony az idő pénz… az oda és visszajutás ideje alatt elkészíthetné otthon azt a diétás, egészséges ételt, amit időhiány miatt majd dupla összegért megrendel valahonnan.)

A szobakerékpár vásárlás egy egyszeri, hamar megtérülő befektetés, mely nem csak pénztárcájára, de szabadidejére és egészségére nézve is pozitív hatással lehet.

Vélemény, hozzászólás?