Hallott már a hajbeültetésről?

Hajbeültetésről hitelesen: A férfias típusú hajhullásért a férfiaknál és a nőknél egyaránt főként a dihidro-tesztoszteron hormon jelenléte és a fejtetőn elhelyezkedő hajhagymák hormonérzékenysége tehető felelőssé. A hátsó-oldalsó hajhagymák azonban csak kevésbé, vagy egyáltalán nem érzékenyek erre a fajta hormonra, ezért az innen átültetett haj a későbbi életkorban, más területről sem hullik ki ha megfelelő módon ültetik át.

A két leggyakoribb módja a hajbeültetésnek a FUT és a FUE módszer. Ezen kifejezések csak a hajvétel módját jelentik. A kivétel módjától függetlenül a hajbeültetés további része  ugyanúgy zajlik mindkét technika ( FUT és FUE) esetében. A follikuláris egység graftok ultrafinom, mikrosebészeti jellegű technikával, egyenként kerülnek beültetésre a hajhiányos területre, az ott speciálisan képzett, igen piciny sebnyílásokba helyezve. Itt megtapadva kb. 3 hónap regenerációt követően indul el az új haj növekedése.

Napjainkban egy korszerű praxisnak tudnia kell biztosítani minden elérhető technikát, amelyekkel a hajbeültetés személyre szabottan, az adott páciens igényeinek megfelelően hajtható végre. A konzultációnál nagy jelentősége van a sokféle kopaszsággal, eltérő adottsággal operált páciensek fényképeit tartalmazó galériának, valamint a tapasztalt, és őszinte orvosnak. Csak a megfelelő indikáció alapján végzett, technikailag magas szinten végrehajtott műtéttel lesz elégedett a páciens, és mindenek felett csak ez számít. Minden módszert lehet jól vagy rosszul csinálni, ezért az eredményes működéshez igen nagy gyakorlatra van szükség.

A Sikos hajbeültetés klinika 1992 óta működik folyamatosan azonos helyen. A magánklinika megfelel a legmagasabb szintű követelményeknek úgy szakmai szempontból, mint építészeti és esztétikai összhatás szempontjából.  A FUT és a FUEhajbeültetés módszert dr. Sikos Géza alkalmazta először 1995-ben illetve 2006 -ban és végzi azóta Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?