Baráti, családi pihenés és felfrissülés a kertben

Sokan szeretik a nyarat. Sokak számára ez az egyetlen olyan évszak, amikor a családtagok és barátok nagy kerti partikat, összejöveteleket tartanak. A kertben jókat lehet enni, beszélgetni, fürdőzni a kerti medencében és akár még nagy sportversenyeket is lehet tartani, hiszen ma már számtalan sporteszköz ad erre lehetőséget. Egy-egy ilyen családi, baráti program hihetetlen élményeket biztosít mindenki számára, ami még szorosabb kapcsolatot alakíthat ki az emberek között. A kerti tevékenységek csúcspontja, a grillezés lehet. Mutatjuk is, milyen grill eszközök tehetik színesebbé a nyarat, a családi és baráti összejöveteleket.

A nyár favoritja, a grillsütő és a minisütő

Nagyobb kerti partira egy kerti grill az ideális választás. A legkedveltebb a faszenes grill, de a gázos változat is nagyon népszerű. Ha füstölt hússal szeretnénk a vendégeinknek kedveskedni, akkor érdemes egy füstölőt is beszerezni. Bármilyen grillsütő mellett is döntünk, a tartozékokról se feledkezzünk meg. Grilleket és minisütőket az Alza webáruházban is vásárolhatunk.

Esős nyári napokon vegyük elő a minisütőt

A nyár alapvetően a kinti grillezés és sütögetés időszaka, de mit tegyünk, ha komor felhők gyülekeznek az égen, de már megígértük a gyerekeknek a grillezést, vagy ha nemsokára betoppannak a vendégek. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tehetnek a minisütők, amelyekből többféle választék is van a piacon. Egy grill funkcióval ellátott elektromos sütő nagyon hasznos lehet nem csak otthon, de akkor is, ha nyaralni megyünk. Egy ilyen sütőben lehet grillezett, nyársas és tepsis ételt is készíteni, azaz nagyon sokoldalú és nagyon nagy hasznunkra lehet még a nyaraláson is.

A pizzasütő ne tévesszen meg senkit, hiszen nem csak pizzát készíthetünk vele. Képzeljük el, hogy otthon filmet nézünk a családdal, de megéheztünk egy pizzára. Egy pizzasütő segítségével gyorsan, egyszerűen és könnyedén kedveskedhetünk a családnak ezzel az olasz étellel. De mi a helyzet, ha még egy kis sós vagy édes nassolnivalóra is vágynak a csemetéink? Egy pizzasütővel ez sem lehet gond, hiszen gesztenye, édes és sós sütemények készítésére is alkalmas.

Kánikulában, irány a kert!

Ha már nem esik az eső, nyugodtan pakoljuk el a bent használt minisütőt és grillt, és készüljünk fel a kinti grillsütős programra. Ehhez azonban megfelelő eszközökre van szükségünk. Választhatunk grillt típus szerint, például hordozható, BBQ, kerti, szenes, faszenes, elektromos, gázos grillsütőt.

Ha hordozható grillt választottunk és a kerti partin eleredt az eső, akkor hálásak leszünk a döntésünk miatt, hiszen nincs is más dolgunk, mint a teraszra húzni a grillt és ott is befejezhetjük az illatos, ínycsiklandó hússzeletek sütését.

Ha már beruháztunk egy grillre, akkor a megfelelő grill tartozékokat is feltétlenül szerezzük be. Elengedhetetlen kellékek a grill hőmérők, a rostélyok, a hústűk, de a grill üzemelését biztosító kiegészítőkről se feledkezzünk meg, avagy a gyújtósról, a lávakövekről, a szénről, a brikettről.

Ha kempingezés során is magunkkal szeretnénk vinni a hordozható grillünket, egészítsük ki a kemping szettet edényekkel, tálakkal, evőeszközökkel, termoszokkal, bögrékkel, hogy az ételek elfogyasztása a lehető legkomfortosabb legyen még a nyaraláson is.

A fotó forrása:
Alexander Raths / Shutterstock.com