angol bulldog

A szeretetre méltó angol bulldog

Ez a kutya Anglia egyik nemzeti jelképe, a bátorságot és az elszántságot testesíti meg a Britek számára. Külsőre kissé zömöknek és zordnak tűnik, belsőre viszont gyengéd, érzelmekkel teli és humoros is. Még ha a pillantása morcos is, az angol bulldog cuki. A feje jellegzetesen széles és rövidek a lábai, alvás közben még horkol is, de ennek ellenére igazi szeretetteljes társra találhat benne az ember.

Ha valaki meghódítja egy angol bulldog szívét, majd szeretettel, de racionálisan neveli, a kutya ragaszkodó lesz és hűséges a gazdihoz. A gyerekekkel is nagyon jól kijön, igaz, kissé lusta, szeret sokat lazítani, de ha noszogatjuk picit, ő lesz a játék leglelkesebbje. Néha makacs, de szeretettel teli, igen kitartó, toleráns és nem agresszív fajta.

Neki a lakás, vagy egy ház kis kerttel is megfelelő, ugyanis nincs nagy mozgásigénye, persze azért a mindennapos séta szükséges a jó kondíciójához. Az angol bulldog annak ellenére, hogy sokan vadnak gondolják, egyáltalán nem az, hanem melegszívű és éppen emiatt ajánlatos annak, aki szeretetre vágyik.