10+1 dolog, amiért szeretünk Ausztriába kirándulni

 1. Nincs zavaró turistaáradat

A legtöbb európai látványosságot ellepik a turisták, és ez könnyen gátolhat bennünket abban, hogy igazán felszabadultan és nyugodtan élvezhessük ottlétünket. Ugyanakkor, amikor egy ország vagy település rendkvül népszerű lesz a turisták körében, ennek könnyen látja kárát a kultúrája, gasztronómiája és környezete, mivel egy idő után már minden a turizmusra és a látogatók kedvére lesz kialakítva, arról nem is beszélve, hogy a tömeg miatt egyes látnivalók teljesen megközelíthetetlenek lesznek.

Ez a jelenség még nem jellemző Ausztriára, ahol számos olyan kincs található, ami még mindig nehezen elérhető a nagytömeg számára, és ahol csendben és nyugalomban élvezheted az ottlétet anélkül, hogy át kelljen vergődni tömegeken.

 1. Könnyedén körbeutazható

A látványosságok és helyek gyakran elérhetetlenek a világ számos országában, viszont Ausztriai kirándulásod alkalmával nyugodtan betervezhetsz több látnivalót is, mert könnyedén bejárható, az infrastruktúra mesésen kiépített és a közszállítás is elérhető. Egyáltalán nem elhanyagolható tényező, hogy ahhoz képest, mennyi látnivalót rejt, egy apró országról beszélünk, ami könnyen körbeutazható.

 1. Rengeteg a magyar szállás

A Magyarországgal való szomszédság a magyar turisták nagy előnyére válik, amikor szállást keresnek. Mindig fontos tényező utazáskor, hogy meg tudjuk értetni magunkat szállásadónkkal, és ottlétünk alatt is tudjunk vele kommunikálni, mert sokat segíthet egy helybéli, aki tudja, hová érdemes utazni, mit érdemes meglátogatni, arról nem is beszélve, hogy minden bajunkat és kérésünket elmondhassuk a szállással kapcsolatban. Ezt könnyedén megtehetjük, ugyanis az ausztriai magyar szálláshelyek száma rendkívül magas.

 1. Messze híres látogatható királyi történelme

Függetlenül attól, hogy a történelem mely szakasza érdekel, Ausztria múzeumaiban minden megtalálható, ami a történelem szerelmeseinek eszébe jut. Hogyha a monarchia hagyatékára vagy kíváncsi, akkor a nagyobb városok számos kastélyát is meg lehet látogatni, amelyek mind a mai napig kitűnő állapotban várják a látogatókat.

 1. A sörház a legjobb móka

Ausztria egyik addiktív jellemzője, a sörház-kultúrája. Nem csupán az ételek vagy italok miatt, hanem a teljes élmény miatt, amit ott megél a látogató. Bármerre is kirándulj, mindenhol találsz sörházat, ahol hosszú asztaloknál ülnek, beszégetnek és szórakoznak idegenek. Rendkívüli módja az ismerkedésnek és egymás kultúrájának a megismerésének.

 1. A hihetetlen építészeti csodák hazája

Egyáltalán nem az a hely, ahol “hogyha egy dolgot láttál, mindent láttál”, ugyanis minél többet utazol az országban, annál inkább lenyűgöz építészeti kincseivel. Egy másik fontos érdekesség, hogy nem csupán a monumentális építményekről mondható el mindez, hanem a legegyszerűbb lakóházak is ámulatba tudják ejteni az utazót.

 1. A természeti adottságai lélegzetelállítóak

Amellett, hogy építészete és kulturális öröksége teljességgel páratlan, természeti kincseihez sincs fogható. Hogyha nem is utazol a hegyekbe, már akkor elkápráztat a havas bércek látványa a távolból.

Egyik legkiemelkedőbb és legkönnyebben elérhető természeti célpont, a Salzburg tartományban található Salzkammergut térség, amit mindenképp kötelező meglátogatni az ausztriai nyaralás alkalmával: mélykék gránit tavak, havas csúcsok, álomszép völgyek, vízesések százai, stb. Kihagyhatatlan.

 1. A séták hazája

Hogyha szeretsz sétálni vagy túrázni, akkor keresve sem találhatsz tökéletesebb célpontot ausztriánál. Akár ember által épített, akár természeti nevezetességet látogass meg, a környezet mindenhol rendezett és lehengerlő. Tökéletes célpont hosszú, de akár rövid sétákhoz is.

 1. Tiszta és higiénikus

Messzi földön híresek az osztrákok a rendszeretetükről. Bármerre utazz Ausztrián belül, biztosan mindenhol rendezett és tiszta környezet vár. Bármennyire is vendégszeretőek és tisztelettudók, az osztrákok biztosan megszólnak, hogyha szemetelni próbálsz. Ezért nem fenyegeti az országot a rendetlenség, és ezért tartozik a világ legtisztább országai közé.

 1. Időjárástól és évszaktól függetlenül látogatható

Ausztria egyike azon turistacélpontoknak, ahol az év minden szakában meg lehet találni a tökéletes kikapcsolódást. Nyáron a túrák, a biciklizés, a kastélylátogatás hazája, ősszel a kulturális különlegességek otthona és télen síparadicsom, ahol a téli sportok kedvelő a legextrémebb vágyaikat is kiélhetik.

 1. A legelőnyösebb hely, hogyha kulturálódni vágysz

Hogyha klasszikus vagy akár kortárs művészetekre vágysz, Ausztria a legjobb választás. Hogyha csak a történelmét nézzük, olyan tehetségeket ajándékozott a világnak, mint Mozart, Liszt, Johann Strauss II, és Joseph Haydn. Ugyanakkor egy olyan hely, ahová hírességek ezrei jártak alkotni vagy előadni, mint pl. Beethoven. A koncertkultúra még mindig pezsgő sok nagyobb városban, köztük Bécsben vagy Salzburgban. Hogyha a koncertek árain gondolkodsz, fontos az, hogy Bécsben is számos ingyen koncertet tartanak, de átlagban 5 eurós árért lehet élvezni a klasszikus és kortárs gyöngyszemeket.