biztosítást

Online még egyszerűbb megkötni egy kötelező biztosítást

Az olyan weboldalakon, mint a biztoshely.hu azonnal elindíthatja a biztosítás megkötésének folyamatát. Itt nem kell órákat várni, mint egy biztosítónál, hanem roppant egyszerűen pár kattintással máris kezdeményezhetjük a biztosítás megkötését. Sokan nem is nagyon vannak tisztában, hogy miből épül fel egy kötelező biztosítás.

2019 január 1-től a baleseti adót megszüntetik és a biztosítási adó lép érvénybe, amelyet beépítenek a biztosításokba, ezért ezt külön megfizetni nem szükséges. A fedezetlenségi díj az a díj, amelyet összesen két esetben kell megfizetni. A gépjármű megvásárlása és a biztosítás megkötése között eltelt időszakra majd akkor, ha díjnemfizetés miatt egy biztosítás megszűnik. Érdemes odafigyelni a fizetési határidőkre egész évben. Ma már számtalan biztosító lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy éves díjat fizessenek, így ilyenkor nem szükséges a határidőket figyelembe venni, elég évente egyszer. Kötelező biztosítás váltást minden évben egyszer lehet megtenni, mégpedig a biztosítási évforduló idején.

Ilyenkor a biztosítási kalkulátor nagyon praktikus hiszen nagyon gyorsan megnézhetjük, hogy vajon létezik-e jobb konstrukciójú és olcsóbb biztosítás abban a pillanatban. Ha találunk egy kedvezőbb megoldást, akkor érdemes biztosítót váltani. Minden biztosítási szerződésben pontosan le van írva, hogy mely károknál fizet, így szerződéskötés előtt ezeket érdemes alaposan átolvasni. Az egyes kötelező biztosításokat 30 napos felmondási határidővel meg lehet szüntetni. A megszűnés lehet közös megegyezéssel, biztosítási érdek megszűnésével, díjfizetési kötelezettség elmulasztásával. Maga a biztosító is felmondhatja a szerződést a biztosítási időszak végére, de rá is vonatkozik a 30 napos felmondási határidő.

A biztosítási portálon nagyon sok hasznos információt találhatunk a témával kapcsolatban és természetesen az ügyfelek által feltett kérdésekre a portál szakértői válaszolnak is. Itt érdemes elindulni, ha éppen biztosító váltás előtt állunk, hiszen mindent megtalálhatunk egy helyen. Nem kell sorállástól tartani, hiszen a portál éjjel nappal várja az ügyfelek kérdéseit és éjjel-nappal el lehet indítani a szerződéskötések folyamatát. Ennél egyszerűbb még soha nem volt egy biztosítás megkötése.